USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.50 10.60

Юнаків 16-25 років, які оформлятимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру «Оберіг», – ТЦК

Сьогодні 12:51
Хлопців від 16 до 25 років, які будуть оформляти паспорт, автоматично внесуть до реєстру «Оберіг».

Кабінет міністрів ухвалив відповідну постанову, передає УНІАН.

У Донецькому ТЦК та СП повідомили, що молоді люди віком від 17 до 25 років зможуть ставати на облік як призовники без необхідності відвідування територіальних центрів комплектування і проходження медичної комісії. Інформацію автоматично зберуть з інших державних реєстрів. Це зекономить час і для працівників ТЦК, і для самих призовників.

Дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років отримають з реєстрів Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Адміністрації Державної прикордонної служби. Це дозволить уникнути випадків, коли повістки надсилаються померлим особам або тим, хто перебуває під вартою. Також нововведення виправить помилки в персональних даних.

Читати ще: У застосунку «Резерв+» запрацює сервіс відстрочки військовозобов’язаних

«Молоді люди від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично будуть внесені до реєстру «Оберіг» без необхідності проходження військово-лікарської комісії. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном», – зазначили в ТЦК.

Крім того, у ТЦК пояснили, що актуальність електронних військових документів для чоловіків віком 18-60 років, які перебувають за кордоном, буде перевірятися через взаємодію з ДМС. Це забезпечить точність даних і зменшить вплив людського фактору на процес перевірки.

Кабінет міністрів України ухвалив нові зміни до правил надання послуг поштового зв’язку стосовно доставки повісток. Рекомендовані листи з позначкою «Повістка ТЦК» доставлятимуть адресату особисто. У разі відсутності адресата за місцем проживання працівники пошти залишатимуть повідомлення в поштовій скриньці або будуть повідомляти йому по телефону.

Читати ще: Мобілізація по-новому: кому прийдуть перші повістки «Укрпоштою» та які проблеми від них

Важливо, що якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явиться для отримання листа, поштовий працівник ставитиме позначку «адресат відсутній за зазначеною адресою», і лист буде повернуто відправнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не забули рідних! Показати IP Сьогодні 13:44
Слава слава слава! Тричі слава мудрим зеленим! Холопи низько вклоняються!!
Петро Показати IP Сьогодні 13:55
Шикарно, просто шикарно. Велком бек то ссср

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus