USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Юна співачка з Волині – лауреатка всеукраїнського вокального фестивалю

9 Серпня 2022 12:14
Талановита школярка із смт Заболоття Ковельського району Яна Головій здобула диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському вокальному фестивалі-конкурсі народної творчості «Співоча птаха».

Професійне журі, яке очолила народна артистка України Оксана Пекун, відзначило вокальні здібності перспективної співачки.

Дівчинка разом із наставницею – директоркою місцевого будинку культури Ольгою Головій – старанно працювали на результат, і він не забарився.

Для участі у фестивалі обрали проникливу пісню Оксани Максимишин-Корабель «Мамочко, вибач за чорну хустину».

Як розповіла Ольга Головій, такий вибір був продиктований реаліями, в яких нам усім нині доводиться жити.

У зв’язку з війною в Україні конкурс відбувався онлайн. А пісню, з якою Яна здобула диплом ІІ ступеня, записували… на мобільний телефон. Як жартують у клубі, виходили з тих технічних засобів, які мали в наявності. Утім навіть відсутність професійного обладнання не завадила журі розгледіти в дівчинці величезний талант і потенціал.
«Звісно, незважаючи навіть на війну, творчі конкурси в Україні таки відбуваються. Бо ж українці – нація, яка й у найтемніші часи вміє співати. Приклад цьому – величезна кількість чудових творів, що народилися під час цієї війни, – каже пані Ольга. – Участь та призове місце саме в «Співочій птасі» для нас цінні передусім тим, що Янин талант оцінили такі професіонали, як Оксана Пекун, Олена Лукашова, Володимир Коваленко, Тетяна Пирогова, Ольга Токар, Єгор Мірошниченко».
До слова, це вже не перший конкурс, в якому Яна отримує високі призові місця. Дівчина каже, що ця нагорода її неабияк схвилювала і надихнула, тож обіцяє й надалі розвивати свій талант.

«А ще я мрію, що колись співатиму на великій сцені, – усміхається юна вокалістка. – І вірю в те, що війна скоро завершиться нашою перемогою, а діти й дорослі співатимуть веселих, а не тужливих пісень».


Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus