USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

«Його вже не бере знеболювальне»: на Волині відмовлялися лікувати комісованого військового

Сьогодні 12:23
Внаслідок мінометного обстрілу на Донеччині волинський військовий Віктор Поліщук отримав відкритий перелом лівого стегна. Відтоді колишній стрілець 3-го механізованого батальйону живе з нестерпним болем, який ще більше поширився після операції.

Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Віктору встановили металевий імплант, але, на жаль, той не прижився.

«Його вже не беруть знеболювальні. Він другий рік ними користується. У нього проблеми зі шлунком, печія від цього», – розповіла мати Людмила.

Пошуки лікарні, які б взяли Віктора на повторне обстеження, тягнулися понад рік. За цей час у чоловіка розвинувся цукровий діабет.

Читати ще: «Медична евакуація на Дніпрі – це була катастрофа», – військовий лікар з Волині

«Як бачать, що в нього діабет, то не хочуть оглядати. Нещодавно викликали швидку допомогу – приїхали, вкололи й на тому все. У Липинах хірург щось обіцяв, але навіть не бере слухавку, у військовому госпіталі сказали, що він комісований, тому не беруть», – зазначила Людмила Поліщук.

Саме у військовому госпіталі воїну Віктору Поліщуку після поранення робили операцію. Коли чоловіка визнали непридатним до служби й дали другу групу інвалідності, у цей медзаклад рідні влаштувати його не могли.

«То місць немає, то ще щось. Потім і він розчарувався. Уже рік шукаємо лікарню», – додала тітка військового Наталія Мейгес.

Читати ще: Волинянин після повернення з війни навчив собаку допомагати військовим із реабілітацією

Транспортувати Віктора на лікування із села Веселе до Луцька – справа не проста. Треба наймати авто, бо на маршрутках чоловікові важко. Рідні бідкаються: про військових, яких комісували, у державі забувають.

Нині Віктор перебуває у складному психологічному стані. Він хотів би повернутися до побратимів і бути потрібним країні, за яку віддав здоров’я, але не може цього зробити.
Медична директорка однієї з місцевих лікарень Олена Троян наголосила: спершу треба компенсувати рівень цукру, а тоді братися за повторне лікування ноги.

Читати ще: Була пробита легеня, а ногу досі не відчуває: бойовий медик з Луцька мріє піднятись на Говерлу

З її слів, комісованого військового можуть прийняти в медзаклад, якщо є направлення від сімейного лікаря, звернення до приймального відділення або коли хворого доставляє швидка. Усі ці варіанти забезпечать вчасну медичну допомогу.

«На цей час немає проблем із місцями і є змога госпіталізації», – акцентувала Олена Троян.

Після звернення до медиків Віктора Поліщука будуть лікувати в одній із лікарень. Зараз він тримав пожиттєву другу групу інвалідності. Його щомісячна пенсія від держави становить 10 500 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коля Показати IP Сьогодні 13:05
Таке відношення до людей, які захищають нашу землю?!!!
Богдан Показати IP Сьогодні 13:56
Думаю сам лінивий до свого здоров'я, раз цукор не може тривало компенсувати. Зате стаття бідний нещасний. Пахати треба.
До Богдана Показати IP Сьогодні 14:56
Що ви, пахарю, відаєте про цукровий діабет, та ще й такій ситуації?!.
Анонім Показати IP Сьогодні 15:03
Ясно стало одне,що тільки дурні йдуть на війну, розумні "інваліди"шастають Європою і вижимають всі можливі "допомоги", не забуваючи строчити коментарі про необхідність війни до "перемоги"
Kalen Показати IP Сьогодні 15:30
На передову пахати, а потім будеш п..ти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus