USD 41.20 41.38
  • USD 41.20 41.38
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

Євросоюз виділив €35 мільйонів допомоги Україні на підготовку до зими

Сьогодні 14:51
Європейська Комісія оголосила сьогодні про надання додаткової гуманітарної допомоги для України на суму 40 мільйонів євро.

Як передає Укрінформ, таку інформація оприлюднила пресслужба Європейської комісії.

«У зв’язку із безперервними атаками Росії проти енергетичної інфраструктури України, Європейська Комісія збільшує гуманітарне фінансування для вразливих українців, виділяючи додатково 40 мільйонів євро перед зимою, що наближається. З цієї суми 35 мільйонів євро будуть спрямовані на гуманітарні проєкти в Україні, і ще 5 мільйонів євро – на підтримку українських біженців та спільнот, що їх приймають у Молдові», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, головна мета такого фінансування – допомогти Україні у підготовці до зимових холодів. Разом із міжнародними партнерами ЄС допомагатиме у відновленні зруйнованих війною будинків, у забезпеченні постачання електрики й тепла, а також у наданні притулку тим людям, які найбільше цього потребують.

Читати ще: ЄС виділив €100 мільйонів гранту для «Укренерго» на відновлення і захист обʼєктів

У Молдові це нове фінансування буде спрямовано на підтримку найбільш вразливих українських біженців, на їхній захист та забезпечення доступу до базових соціальних послуг. Як зазначається, це дозволить Молдові також підготуватися до ймовірного додаткового напливу біженців з України.

«Російська війна проти України набула подальшої ескалації у 2024 році, і кінця їй не видно. Це піддає постійній небезпеці життя мирного населення. Зима, що наближається, лише погіршить цю ситуацію. Для того, щоб підтримати найбільш вразливих, ЄС збільшує гуманітарну допомогу на 40 мільйонів євро, включаючи 35 мільйонів євро для України та 5 мільйонів євро для Молдови, що збільшує наш цьогорічний (гуманітарний) внесок для України до 110 мільйонів євро для України та до 13 мільйонів євро для Молдови», – зазначив з цього приводу єврокомісар з кризового менеджменту Янез Ленарчич сьогодні під час виступу на форумі з цивільної оборони у Литві.

Як повідомляли, ЄС надає Україні масштабну економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу з початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року. Після оголошення, яке було зроблено сьогодні, загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС для України за цей час склав 895 мільйонів євро для України. Ще 71 мільйон євро ЄС спрямував на підтримку українських біженців у сусідній Молдові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus