USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Євросоюз не визнає перемогу Мадуро на виборах у Венесуелі

Сьогодні 11:11
Європейський союз не може визнати переобрання Ніколаса Мадуро на нещодавніх президентських виборах у Венесуелі, позаяк виборчий орган країни досі не надав офіційних протоколів голосування.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на заяву Ради ЄС.

Брюссель зазначає, що ЄС продовжує «з великим занепокоєнням стежити за подіями у Венесуелі».

«У звітах міжнародних місій зі спостереження за виборами чітко зазначено, що президентські вибори 28 липня не відповідали міжнародним стандартам чесності виборів», – йдеться в опублікованому рішенні.

Як наголошується у релізі Ради ЄС, незважаючи на власні зобов’язання «Національна виборча рада Венесуели (CNE) ще не опублікувала офіційні протоколи голосування («actas») на виборчих дільницях».

«Без доказів на їх підтримку результати, опубліковані 2 серпня CNE, не можуть бути визнані», – акцентують в Євросоюзі.

Також Брюссель зауважує, що будь-яка спроба затримати повну публікацію офіційних протоколів голосування «лише поставить під сумнів достовірність офіційно опублікованих результатів».

Читати ще: США визнали опозиційного кандидата Гонсалеса переможцем президентських виборів у Венесуелі

Натомість у ЄС додають, що копії протоколів виборчого голосування, опубліковані венесуельською опозицією та перевірені кількома незалежними організаціями, показують, що «Едмундо Гонсалес Уррутіа, скоріш за все, є переможцем президентських виборів значною більшістю голосів».

Тут варто зауважити, що Брюссель утримався від визнання Гонсалеса Уррутіа обраним президентом, як це нещодавно зробили США та кількох інших країн.

Додамо, Євросоюз також закликав до подальшої незалежної перевірки виборчих записів «якщо це можливо, організацією з міжнародним авторитетом».

нагадаємо, Національна виборча рада країни оголосила Мадуро переможцем виборів, що відбулися в неділю, але головний суперник президента Гонсалес та лідерка опозиції Марія Коріна Мачадо (їй було заборонено балотуватися) заявили, що отримали більше двох третин протоколів з виборчих дільниць, які засвідчують програш Мадуро.

29 липня тисячі прихильників опозиції вийшли на вулиці. Сотні протестувальників були заарештовані, 11 осіб убито.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus