USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Євросоюз може переглянути формат тимчасового захисту українських біженців

25 Січня 2024 23:26
Євросоюз може переглянути формат надання тимчасового захисту українським біженцям. Це питання обговорять на неформальній зустрічі міністрів юстиції та внутрішніх справ країн ЄС, яка проходить сьогодні і завтра в Брюсселі.

Як пише «Європейська правда», про це на щоденному брифінгу повідомив речник Єврокомісії Ерік Мамер. Відомо, що на цій зустрічі безпосередньо Єврокомісію представляє єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоганссон.

«Міністри обговорять пакт щодо міграції та притулку, а також альтернативний механізм тимчасового захисту осіб, які рятуються від російського вторгнення в Україну», – повідомив Мамер.

Читати ще: Україні загрожує демографічна криза: як скорочується чисельність населення

Чому виникла потреба у перегляді механізму, який успішно працював останні два роки, та як саме його можуть реформувати – не повідомляється.

За даними журналу Politico, Україна проводить «попередні переговори» з офіційними особами ЄС, щоб забезпечити повернення додому біженців наступного року. Київ не звертався до ЄС з офіційним запитом «про заохочення повернення біженців», але, як заявили дипломати ЄС, з боку України «чинився певний тиск» з метою посилити майбутні правила, щоб повернути людей.

На тлі озвучених українськими посадовцями намірів повернути додому принаймні військовозобов’язаних чоловіків в Європі знаходяться політики, які теж не проти того, аби позбутися принаймні частини українських біженців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Показати IP 26 Січня 2024 01:23
Холопи повтікали від панів, повернути в стійло. Аххах
Жах що буде до Михайло Показати IP 26 Січня 2024 10:19
Вернуть нероб, "вічних отримувачів допомоги" злодіїв та інший "непотріб", нормальних людей ніхто не поверне. В нас тільки гірше стане бо кількість асоціальних "елементів" зросте а нормальних людей буде ще менше ніж зараз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus