USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Європу охопить нова хвиля 40-градусної спеки, зачепить і Україну

31 Липня 2024 23:45
У першій декаді серпня Європу охопить нова хвиля потужної спеки, стовпчики термометрів показуватимуть +40° та навіть вище. Аномальні температури зачеплять і Україну.

Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, передає УНІАН.

У першій декаді серпня очікується розвиток малорухомого субтропічного висотного гребеня із Північної Африки у бік Центральної та Південної Європи. За словами синоптика, є висока ймовірність надходження тропічного африканського повітря в північні широти, що призведе до нової хвилі спеки в багатьох європейських країнах.

Читати ще: Кліматолог пояснив причину аномальної спеки в Україні

«Очікується, що пік спекотної погоди у центральній та південній Європі припаде на 5-15 серпня. У цей період максимальні добові температури можуть досягати місцями +40 °С і вище», – прогнозує Кібальчич.

На тлі спеки, за його словами, очікуються також епізоди небезпечних конвективних явищ – сильні зливи, руйнівні шквали та крупний град (в основному це стосуватиметься Італії, Німеччини та деяких країн центральної Європи).

«Поступово субтропічний гребінь та пов’язана з ним аномально спекотна погода просуватиметься у східному напрямку. Тому західні та південні області України зустрінуть спекотну погоду першими, де фіксуватимуться максимальні показники температури +34...+38 °С», – повідомив експерт з погоди.
Про те, що у серпня в Україні очікуються нові хвилі спеки, каже й синоптикиня Наталка Діденко.

Читати ще: Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені

2024 рік став роком кліматичного катаклізму. Минулого тижня світ пережив три найспекотніші дні в сучасній історії, а кожен з останніх 13 місяців без винятку бив історичні температурні рекорди. Понад 70% усіх працівників у світі, або майже 2,5 млрд людей, страждають від екстремальних температур, пише BBC.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus