USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Європол зафіксував близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці

Сьогодні 16:10
Відповідно до даних Європолу, з початку повномасштабного вторгнення РФ було зафіксовано близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці.

Про це Укрінформу повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

«Відповідно до даних Європолу, з початку повномасштабного вторгнення було зафіксовано близько 60 сигналів про можливу торгівлю людьми, де жертвами є українці. Ці сигнали надходили каналами Європолу, зокрема з Бельгії, Данії, Ірландії, Латвії, Румунії, Польщі, Нідерландів, Німеччини. Уся ця інформація перевіряється, досліджується, і не вся вона є підтвердженою», – зазначила Павліченко.

За її словами, до підрозділів Нацполіції епізодично надходять такі сигнали.

Читати ще: На Волині 60 людей мають статус жертв торгівлі людьми

«Нацполіція України співпрацює з Європолом, з Інтерполом, і за допомогою тих каналів, які є в цих структурах, там відбувається обмін певною інформацією. Такі дані також через ці канали надходять до української поліції», – заявила заступниця міністра.

Павліченко зазначила, що інколи українці, що перебувають за кордоном, звертаються в дипломатичні установи, а з дипустанов інформація вже направляється до Нацполіції України для перевірки.

«Коли наші громадяни звертаються до місцевої поліції іншої країни щодо потрапляння в торгівлю людьми, то ми можемо і не отримати ці дані, бо вони залишаються у правоохоронних органах тієї держави, де перебуває людина», – пояснила вона.

Заступниця глави МВС повідомила, що все, що вчиняється на території інших держав, є в підслідності поліції тієї чи іншої країни.

Читати ще: На кордоні затримали 23-річну волинянку із секс-рабинями, серед жертв – неповнолітня

«Тому наші громадяни, які за кордоном, відповідно найперше звертаються до поліції тієї держави, де вони перебувають, якщо вони постраждали від певних злочинів. Важливо зрозуміти, що інформація про жертву торгівлі людьми охороняється тією державою, куди повідомляються ці дані», – пояснила Павліченко.

Тобто, за її словами, в інших країн є свої закони, які захищають цю інформацію від поширення, є певна конфіденційність.

«До того ж, якщо в особи вже є встановлений статус жертви у кримінальній справі, то це взагалі таємниця слідства, і це теж потрібно враховувати», – поінформувала заступниця міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus