USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Європа готується до повеней: на кордоні Польщі й Чехії вже закрили кілька КПП

Сьогодні 10:06
Через повінь на польсько-чеському кордоні на невизначений час закрили два пункти пропуску, оскільки вони не можуть працювати.

Як повідомило видання RMF24, закрили пункти пропуску у Голковіце поблизу міста Годув, оскільки з чеського боку кордону по дорозі до нього проїхати неможливо.

«Через підвищення рівня води у річці Пьотровка і її вихід з берегів з чеського боку КПП у Голковіце закрито до наступних повідомлень», – заявила мерія Годува.

Читати ще: Тайфун «Ягі» змітає цілі села у В’єтнамі: загиблих і зниклих безвісти понад 300

Така ж ситуація склалася з КПП у селі Маркльовіце-Гурне.
У Румунії внаслідок повеней загинули 4 людини. В управлінні з надзвичайних ситуацій країни повідомили, що в країні від повеней постраждали 19 сіл.

Читати ще: Повінь у Нігерії зруйнувала зоопарк: крокодили і змії вибралися назовні

Також відомо, що рівень води в річках піднявся в кількох інших країнах Центральної та Східної Європи після сильних дощів. Найближчими днями прогнозується продовження дощів, через що влада Чехії, Польщі, Словаччини, Угорщини, південної Німеччини та частини Австрії готуються до надзвичайних ситуацій.

Крім того, в деяких містах вздовж чесько-польського кордону проведено евакуацію місцевих жителів, оскільки річки піднялися вище допустимого рівня, а в столиці Чехії, Празі навіть звели протипаводкові бар’єри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus