USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.40 10.70

Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для українців у ЄС до 2026 року

11 Червня 2024 22:02
Європейська комісія у вівторок, 11 червня, запропонувала продовжити тимчасовий захист для осіб, які рятувалися від російської агресії проти України, ще на рік – з 5 березня 2025 року до 4 березня 2026 року.

Про це йдеться у пресрелізі Єврокомісії (ЄК).

«Враховуючи російські атаки, що тривають, на цивільну та критичну інфраструктуру по всій Україні, наразі немає безпечних та довготривалих умов для повернення людей в Україну. Таким чином, Єврокомісія вважає, що причини для тимчасового захисту залишаються, і що його слід продовжити ще на один рік як необхідну та відповідну відповідь на поточну ситуацію», – заявили в ЄК.

Єврокомісія пропонує продовжити тимчасовий захист для українців в ЄС з 5 березня 2025 року до 4 березня 2026 року.

Читати ще: У 19 країнах зросла кількість українських біженців

«Єврокомісія представить свою пропозицію Раді міністрів з питань юстиції та внутрішніх справ 13 червня. Потім Рада ЄС має офіційно схвалити цю пропозицію», – зазначили в ЄК.

Наразі майже 4,2 мільйона переміщених осіб з України користуються тимчасовим захистом в ЄС, серед яких третина – діти.

Як повідомляли, з початку російського вторгнення ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Директива тимчасового захисту ЄС, що активована в інтересах громадян України, надає їм право на легальне перебування на території ЄС, на отримання базового пакета соціальних послуг та на працевлаштування.

Читати ще: Чехія запустила пілотний проєкт добровільного повернення українців додому
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus