USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Євробачення-2023: визначилася друга десятка фіналістів

12 Травня 2023 08:42
Стали відомі другі десять фіналістів 67-го міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2023, який відбувається у британському Ліверпулі.

З 16 учасників другого півфіналу Євробачення-2023 у гранд-фінал потрапили представники таких країн: Албанія, Кіпр, Естонія, Бельгія, Австрія, Литва, Польща, Австралія, Вірменія, Словенія, повідомляє Укрінформ.

Окрім них, до фіналу пройшли Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія, а також «велика п’ятірка» Франція, Велика Британія, Німеччина, Іспанія та Італія разом із переможницею минулого року – Україною.

За вихід до фіналу конкурсу у четвер змагалися:

Данія: Рейлі – Breaking My Heart
Вірменія: Brunette – Future Lover
Румунія: Теодор Андрей – D.G.T. (Off and on)
Естонія: Аліка – Bridges
Бельгія: Густаф – Because of You
Кіпр: Ендрю Ламбру – Break a Broken Heart
Ісландія: Diljá – Power
Греція: Віктор Вернікос – What They Say
Польща: Бланка – Solo
Словенія: Joker Out – Carpe diem
Грузія: Іру – Echo
Сан-Марино: Piqued Jacks – Like an Animal
Австрія: Тея і Саліна – Who the Hell is Edgar?
Албанія: Albina & Familja Kelmendi – Duje
Литва: Моніка Лінкіте – Stay
Австралія: Voyager – Promise
Під час голосування за вихід учасників другого півфіналу у фінал на головній сцені Євробаченя виступила група українських співаків – Марія Яремчук, Злата Дзюнька та OTOY з перформансом інсталяції якого нагадували зокрема пшеничне поле та різдвяну ніч, виконали пісні «Родина», «Ой, у вишневому садку», «Щедрик», звучала «Мелодія» Мирослава Скорика.
Гранд-фінал, за результатами якого буде визначено переможця пісенного конкурсу Євробачення, відбудеться в суботу, 13 травня.

Також глядачам представили запис виступу конкурсантів від України Heart of Steel, який вони представлять на гранд-фіналі конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus