USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

ЄСПЛ визнав Росію винною у порушенні прав людини в Криму

25 Червня 2024 16:57
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) оголосив рішення по суті в першій міждержавній справі «Україна проти Росії (щодо Криму)», визнавши існування систематичних порушень прав людини в окупованому Криму з боку держави-агресорки.

Про це пише Європейська правда з посиланням на рішення суду.

Справа «Україна проти Росії (щодо Криму)» стосувалася тверджень України про систематичні порушення Європейської конвенції з прав людини Російською Федерацією в Криму, починаючи з лютого 2014 року.

Вона також стосувалася тверджень про систематичні переслідування українців за їхню політичну позицію та/або проукраїнську діяльність («українські політичні в'язні»), які мали місце переважно в Криму, а також в інших частинах України або в Російській Федерації з початку 2014 року.

Читати ще: ЄСПЛ виніс рішення у справі Росія проти України: відхилив усі позивні вимоги РФ

Уряд України стверджує, що з 27 лютого 2014 року Росія здійснює ефективний контроль над Автономною республікою Крим та містом Севастополь.

Він стверджує, що систематичні порушення прав людини Росією були частиною кампанії репресій, яка включала, зокрема, зникнення, незаконні затримання, жорстоке поводження, неможливість відмовитися від російського громадянства, придушення роботи українських ЗМІ та функціонування української мови в школах, а також переведення з Криму до віддалених в'язниць в Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГIсть Показати IP 25 Червня 2024 17:46
А давайте просто воювати.Б.Джонсон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus