USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

ЄС з листопада змінює правила перетину кордону

24 Вересня 2024 16:19
Європейський Союз з 10 листопада запроваджує нові правила в’їзду до країн Шенгенської зони.

Про це повідомляє Уряд online.

Зазначається, що система EES одноразово фіксуватиме біометричні дані та зберігатиме їх 3 роки. При цьому штампів у паспорт більше не буде, а реєстрація проходитиме автоматично через термінали самообслуговування.

Під час першого в’їзду у громадян братимуть біометричні дані: відбитки пальців та фото обличчя. Якщо людина відмовляється від біометрії, тоді відмовляють у в’їзді.

Читати ще: Німеччина посилює контроль на кордонах: що зміниться для українців

Далі при кожному перетині кордону потрібно буде сканувати паспорт у терміналі самообслуговування.

Очікується, що впровадження таких змін спростить перетин кордону, посилить безпеку за допомогою біометричних документів, запобігатиме використанню підроблених паспортів, а також протидіятиме нелегальній міграції.

Нагадаємо, з 17 липня при перетині кордону у всіх чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років перевірятимуть наявність військово-облікового документа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 24 Вересня 2024 19:39
для нас то буде добре

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus