USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

ЄС відправить до України додаткових 13 тисяч ноутбуків, смартфонів і планшетів

11 Березня 2023 07:37
Для відправлення до України було зібрано через ініціативу «Ноутбуки для України», яку підтримує Єврокомісія, 13 тисяч додаткових ноутбуків, смартфонів і планшетів.

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні, передає Укрінформ.

Представництво зауважує, що близько 70 тисяч українських учителів потребують ноутбуків для продовження викладацької діяльності, а в п’яти тисяч шкіл в охоплених війною регіонах є потреба в цифрових пристроях, аби 200 тисяч школярів могли продовжувати навчання. Значно більше пристроїв потрібно в інших галузях, зокрема, для медсестер, лікарів та службовців, які працюють в органах державного управління.

«Іншими словами, цифрові пристрої зможуть допомогти в наданні базових послуг у сферах освіти, охорони здоров’я та державного управління в Україні, де війна призвела до того, що тисячі людей залишаються переміщеними та шукають безпечного прихистку за межами своїх домівок, а сотні шкіл і лікарень були зруйновані», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Ініціатива «Ноутбуки для України» була запроваджена Європейською Комісією спільно з Міністерством цифрової трансформації України та DigitalEurope, європейською організацією, яка представляє галузь цифрових технологій. У рамках програми, громадян запрошують, за можливості, пожертвувати справні пристрої через один із 17 пунктів збору в Бельгії, Чехії, Німеччині, Естонії, Іспанії, Франції, Литві, Угорщині, Румунії та Словенії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
школяр Показати IP 11 Березня 2023 09:13
Повиганяйте спочатку пенсіонерів на пенсію це тормоз і могила! Для чого цим баранам компютери ми уме бачимо. Через них молодь втікає на Захід. Лікари та службовці, які працюють в органах державного управління майте совість купуйте самі іден війна!!!! Оце буде зараз дерибан, гуманітаркою напхали гаражі тепер компютерами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus