USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

ЄС відновить торговельні перемовини з Індією після майже 10 років паузи

18 Червня 2022 23:32
Євросоюз наприкінці червня поновить торговельні перемовини з Індією після перерви у майже 10 років на тлі спроб блоку «відвернути» Індію від її зв’язків з Росією.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на виконавчого віцепрезидента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса.

Він заявив, що переговори між ЄС та Індією щодо угод про вільну торгівлю та захист інвестицій розпочнуться наприкінці червня.

«Для ЄС партнерство з Індією є одними із найважливіших відносин на майбутнє десятиліття», – сказав Домбровскіс і додав, що ЄС націлений на «амбітні» терміни для підписання угоди до кінця 2023 року.

ЄС прагне подальшої співпраці з Індією після вторгнення Росії в Україну, з якою Індія історично мала тісні зв’язки.

Раніше під час поїздки до Індії в квітні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен оголосила про плани відновити торгові переговори з Індією та створити нову раду з торгівлі та технологій.

Міністр комерції Індії Піюш Гоял та Домбровскіс розповідали, що торговельні переговори будуть зосереджені на технологіях і цифровій торгівлі, а також на сталому розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus