USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

ЄС схвалив конфіскацію прибутків від активів РФ

21 Травня 2024 15:50
Рада Євросоюзу схвалила передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні.

Про це в мережі Х повідомив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський.

«Рада ЄС підтвердила свою згоду на використання надходжень від знерухомлених активів Центрального банку Російської Федерації на користь України. Передбачається, що щорічні надходження становитимуть приблизно 2,5-3 млрд євро. 90% очікуваних надходжень буде використано на військові цілі для підтримки оборони України», – йдеться у повідомленні.

Менша частка – 10% – піде на відновлення та реконструкцію України.

Постійні представники ЄС 8 травня погодили використання прибутків від заморожених російських активів на підтримку відновлення України та її військового захисту від агресії РФ. Остаточне рішення мало бути затвердженим на рівні Ради міністрів ЄС, що й відбулося сьогодні, 21 травня.

Читати ще: Україна у липні може отримати від ЄС перший транш від прибутку заморожених активів Росії, – FT

Після початку вторгнення Росії в Україну демократичні країни світу заблокували російські фінансові активи, що перевищують 300 млрд євро. За деякими оцінками, більшість з цих активів перебувають у фінансових установах на території країн Європейського Союзу, зокрема в Бельгії.

За відкритою інформацією, на балансі Euroclear нині є 192 млрд євро активів російського центробанку. ЄС шукає правові механізми для подальшого поводження з цими заблокованими ресурсами, а також із нарахованими на них відсотками, обсяг яких за минулі два роки сягнув 5 млрд євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 21 Травня 2024 19:29
Оце заживем. От любимо вкрасти i подiлити .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus