USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.50 10.65

ЄС робить ставку на розвиток української оборонної промисловості, – ЗМІ

Сьогодні 09:50
Європейський Союз має намір інвестувати в українську оборонну промисловість, оскільки не може забезпечити Україну достатньою кількістю зброї та боєприпасів.

Про це пише The Washington Post.

Видання наводить слова неназваного європейського дипломата, який заявив, що допомогти Україні виробляти зброю буде найбільш ефективним рішенням.

«Я думаю, що усвідомлення того, що Європа не в змозі виробляти ту зброю, яка потрібна Україні, починає ставати очевидним, і найпростіший спосіб для українців – робити це самим. Якщо українці мають матеріали та гроші, вони можуть впоратися з цим набагато швидше самостійно», – сказав дипломат, який говорив на умовах анонімності.

Видання зазначає, що недавнє рішення Євросоюзу виділити $440 млн на відновлення оборонної промисловості України знаменує собою новий підхід у ЄС та виявляє недоліки їхнього оборонного сектору. Незважаючи на те, що європейські держави та США відправили Україні зброї на мільярди доларів, оборонні галузі цих країн тривалий час орієнтувалися на міжнародну обстановку з меншою кількістю конфліктів.

Читати ще: Німеччина не планує передавати Україні важку техніку, – ЗМІ

Інвестиції в український оборонний сектор «забезпечують велику гнучкість» та «дозволять Україні швидко наростити свої потужності», вважає віце-президент Німецького фонду Маршалла Ян Лессер. За його словами, таке рішення допоможе знизити тиск на оборонне провадження у західних країнах.

«Важливо зазначити, що це не замінить масштабного постачання західної зброї в Україну. Це просто реальність тієї ситуації із безпекою, в якій перебуває Україна. Більш широка ідея полягає у прогресивній інтеграції України до західних оборонних виробничих ланцюжків», – додав Лессер.

Напередодні в ОП повідомили, що Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина підтвердили, що інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс будуть зростати.

Читати ще: Загальна допомога Україні від ЄС становить близько €118 мільярдів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus