USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

ЄС продовжив економічні санкції проти Росії через Україну

12 Липня 2021 15:37
12 липня Рада ЄС одноголосно ухвалила рішення про продовження економічних санкцій стосовно Росії.

Обмеження щодо конкретних галузей економіки РФ продовжені на шість місяців, до 31 січня 2022 року, повідомляє Європейська правда.

Зазначається, що рішення щодо продовження санкцій ґрунтується на останній оцінці стану імплементації Мінських угод на саміті ЄС 24-25 червня 2021 року.

Рішення Ради ЄС пов'язане з невиконанням Росією Мінських домовленостей, що є ключовою умовою будь-якої суттєвої зміни в позиції Брюсселя.

При цьому лідери ЄС закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських угод.

Також йдеться про обмеження доступу до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС п’ятьох провідних російських фінансових інституцій з мажоритарною часткою державної власності у статутному капіталі та їхніх дочірніх компаній з контрольним пакетом акцій, створених поза межами ЄС. Крім того, санкції застосовано до трьох провідних російських енергетичних та трьох оборонних компаній.

Окрім економічних санкцій, ЄС запровадив різні типи заходів у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та міста Севастополь та навмисну ​​дестабілізацію України. До них належать: дипломатичні заходи, індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів та обмеження подорожей) та конкретні обмеження економічних відносин з Кримом та Севастополем.

Застосовується експортна та імпортна заборона і на торгівлю зброєю, запроваджується заборона на експортування товарів подвійного призначення для використання у військових цілях або для кінцевих споживачів товарів військового призначення у Росії, обмежується доступ РФ до окремих чутливих технологій та послуг, що можуть бути використані для розробки та пошуку родовищ нафти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus