USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

ЄС почне переговори про членство України, але є додаткові умови, – ЗМІ

7 Листопада 2023 16:19
Європейська комісія порекомендує державам-членам розпочати офіційні переговори про членство України, але з певними умовами.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, які знайомі з перебігом переговорів.

«Європейська комісія, ймовірно, порекомендує державам-членам почати офіційні переговори після завершення реформ і прийняття законодавства про меншини, боротьбу з корупцією, а також «деолігархізацію» і лобіювання, за словами людей, знайомих з цим питанням і документами», – пише Bloomberg.

Водночас, зазначають джерела, остаточне формулювання висновку ще не узгоджене.

Висновок комісії, який буде опубліковано 8 листопада, має бути схвалений державами-членами, коли лідери ЄС зустрінуться в грудні на саміті.

Якщо лідери ЄС вирішать офіційно розпочати переговори, виконавчий орган блоку розпочне технічну роботу з підготовки процесу вступу шляхом складання дорожньої карти та перевірки рівня відповідності між європейським та Українським законодавством паралельно із завершенням Києвом майбутніх реформ.

Згідно зі звітом Єврокомісії по Україні, Україна повністю виконала чотири з семи критеріїв на надання статусу кандидата на вступ.

Виконаними вважаються рекомендації щодо процедури відбору суддів Конституційного Суду України, завершення перевірки доброчесності кандидатів у члени Вищої ради правосуддя та створення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України; відповідності законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам FATF; реформу медіагалузі.

Водночас проблеми виникли із запобіганням корупції та реформою законодавства щодо нацменшин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стир Показати IP 7 Листопада 2023 17:59
Коротше, попийте води холодної.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus