USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

ЄС планує подвоїти постачання української електроенергії

28 Липня 2022 06:18
Європейський Союз хоче подвоїти імпорт української електроенергії вже найближчим часом.

Про це заявила єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон, пише Європейська правда.

"Разом нам у березні вдалося рекордно швидко синхронізувати Україну та Молдову з європейською мережею. Це був історичний і символічний момент. Я продовжуватиму підтримувати наступні кроки до повномасштабної торгівлі електроенергією з Україною", – заявила вона.

Єврокомісарка додала, що перші транскордонні комерційні обміни електроенергією почалися в кінці червня з Румунією, а уже в липні зі Словаччиною.

"Торгова потужність наразі обмежена 100 МВт, але Європейська мережа операторів систем передачі електроенергії збирається на цьому тижні, щоб прийняти рішення про подвоєння цієї суми", – наголосила Сімсон.

Читати ще: Росія шантажуватиме ЄС енергетикою, поки той не зніме санкції та припинить підтримку України, – Bloomberg

За її словами, ЄС зосереджений на забезпеченні працездатності українських систем електро- і газопостачання в умовах війни. А той факт, що електрика і газ продовжують надходити, свідчить про надзвичайну рішучість і прихильність тих, хто працює в українському енергетичному секторі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus