USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.50 10.70

ЄС надасть Україні додатково 500 мільйонів євро, – Боррель

22 Березня 2022 08:15
Високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель анонсував виділення додаткових 500 мільйонів євро для допомоги Україні.

Про це він заявив після засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбулося в понеділок у Брюсселі, пише «Європейська правда».

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну економічно, фінансово, гуманітарною допомогою, підтримувати українські Збройні сили. Я радий повідомити, що ми досягли політичної згоди щодо додаткових 500 млн у рамках Європейського фонду мирних можливостей», – сказав Боррель.

Він наголосив, що всі держави-члени залишаються надзвичайно єдиними в підтримці України дипломатично на міжнародній арені, продовжуватимуть ізолювати Росію, закликати до відповідальності за військові злочини, за порушення міжнародного та гуманітарного права.

«Ми розцінюємо те, що відбувається в Україні, як масштабні військові злочини, скоєні російськими збройними силами проти українського народу. І це не залишиться без відповіді. Тому ми вітаємо створення комісії Радою з прав людини ООН. Ми вітаємо розслідування прокурором Міжнародного кримінального суду. І ми закликаємо Росію до виконання рішення Міжнародного суду ООН, згідно з яким, вона має зупинити вторгнення в Україну», – сказав Боррель.

Боррель також запевнив, що ЄС готові до подальших обмежувальних заходів, у координації з партнерами для того, щоб продовжувати чинити тиск на Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus