USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

ЄС надасть Україні 1 мільйон шкільних підручників українською мовою

Сьогодні 11:46
Європейський Союз оголосив про поставку в Україну першої партії з 1 мільйона підручників українською мовою, які українські школярі зможуть використовувати протягом нового навчального року.

Про це пише Укрінформ.

«Сьогодні українській владі буде передано першу партію з мільйона підручників з інформатики та мистецтва для українських школярів, надрукованих у ЄС. Ці нові книжки українською мовою доведуть до 1,5 мільйона загальну кількість підручників, призначених для України з початку війни», – йдеться у повідомленні Європейської комісії.

Як зазначається, ця допомога дозволить українським учням продовжити навчання, попри безпілотні та ракетні атаки російського агресора. Ця цілеспрямована акція з підтримки освіти в Україні здійснюється у тісному зв’язку із програмами підтримки та інтеграції українських дітей з числа біженців до європейської шкільної системи.

Читати ще: Освітній скандал: підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

«Постачання цих підручників сьогодні є результатом співпраці між кількома державами-членами ЄС. Файли для друку були виконані у Нідерландах, папір для (друку) підручників надійшов з Німеччини до Польщі, де був надрукований кінцевий продукт, який, за погодженням із владою України, був направлений через кордон», – йдеться у повідомленні.

Єврокомісія повідомляє, що фінансування цієї ініціативи здійснюється в рамках європейської програми «Erasmus+».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus