USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.69

ЄС може ввести обмеження на торгівлю бивнями слона

28 Січня 2021 23:24
Єврокомісія пропонує ввести нові жорсткі заходи, щоб обмежити торгівлю бивнями слона на всій території ЄС, та винесла це питання на суд громадськості.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у четвер на сайті Європейської Комісії.

«Хоча ЄС не належить до регіонів, які викликають занепокоєння у зв’язку із нелегальною торгівлею бивнями слона, перегляд існуючих в ЄС правил щодо такої торгівлі підтвердить зобов’язання ЄС у протидії знищенню слонів браконьєрами та у боротьбі з торгівлею слонячою кісткою по усьому світові, відповідно до Стратегії ЄС у збереженні біологічного розмаїття», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, представлені пропозиції дозволять ефективно заборонити торгівлю бивнями слона із обмеженими виключеннями, наприклад, для музичних інструментів, що були легально придбані до 1975 року, а також для внутрішньої торгівлі антикваріатом в межах ЄС. Запропоновані заходи спрощують процедури контролю за реалізацією такої продукції з боку правоохоронних органів, та містять запобіжники проти використання цих виключень браконьєрами або в інтересах незаконної торгівлі слонячою кісткою.

Єврокомісія винесла ці пропозиції на громадське обговорення, яке триватиме до 26 лютого 2021 року.

«Тисячі слонів вбиваються щороку заради бивня. Ця ситуація є неприйнятною. Незаконна торгівля слонячою кісткою є міжнародною проблемою. Ми готові надати приклад та прокладати шлях для вирішення цієї глобальної проблеми, і введення більш жорстких правил відображує цей намір», – зауважив з цього приводу Єврокомісар з питань охорони довкілля, океанів і рибальства Віргініюс Сінкевічус.

За даними Єврокомісії, попри міжнародну заборону торгівлі слонячою кісткою, рівень браконьєрства та торгівлі бивнями досяг рекордних показників протягом декількох минулих років, і залишається високим. За попередніми оцінками, від 20 000 до 30 000 африканських слонів гинуть від рук браконьєрів кожного року.

Як повідомлялося, у травні 2020 року Євросоюз ухвалив Стратегію ЄС у збереженні біологічного розмаїття до 2030 року, яка передбачає широке коло природоохоронних заходів, включаючи заборону на торгівлю слонячими бивнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus