USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

ЄС хоче реформувати Шенгенську зону

6 Листопада 2020 22:04
У Шенгенському форумі візьмуть участь євродепутати, представники міністерств внутрішніх справ держав-членів ЄС і різносторонньої національної влади.

Єврокомісія організовує перший Шенгенський форум у рамках нового пакту ЄС щодо імміграції та притулку. Він пройде до початку грудня. Про це сказав офіційний представник ЄК Крістіан Віганд, повідомляє Кореспондент.

«Шенгенський простір – одне з найбільших досягнень Європейського Союзу. У наших спільних інтересах зберегти цілісність і гарне функціонування Шенгенської зони без контролю на внутрішніх кордонах, – сказав він на брифінгу в Брюсселі. – Проте в останні роки, після неодноразових криз, по Шенгенському простору пройшлася наростаюча напруженість».

Представник ЄК відповідав на запитання про реакцію Брюсселя на оголошення президентом Франції Емманюелем Макроном 5 листопада подвоєння сил, що відповідають за контроль на кордонах із сусідами по ЄС, через загрозу терактів і нелегальної імміграції. Макрон закликав ЄС «ґрунтовно заново відтворити свій Шенгенський простір».

Віганд заявив, що форум визначить орієнтування щодо реформування Шенгенського простору. У цій зустрічі візьмуть участь європейські депутати, представники міністерств внутрішніх справ держав-членів ЄС та інших гілок влади цих країн.

Він назвав основні елементи майбутньої стратегії щодо Шенгенського простору. До них відносяться посилення контролю і поліпшення управління зовнішніми кордонами, зміцнення співпраці та покращення обміну інформацією, особливо поліцейської, між владою держав-членів ЄС, взаємопов’язана європейська система управління кордонами, посилена підтримка з боку профільних агентств ЄС, поліпшення реалізації прийнятих рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus