USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

ЄС і США намагаються зупинити ймовірну війну на Близькому Сході

Сьогодні 09:50
Високопоставлені дипломати Євросоюзу та США провели термінові переговори на Близькому Сході, щоб уникнути масштабної війни в регіоні після вбивства в Тегерані глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Про це 31 липня з посиланням на джерела повідомило видання Financial Times.

Зокрема заступник голови зовнішньополітичної служби Євросоюзу Енріке Мора проводив «життєво важливі» переговори в Тегерані, тоді як координатор Ради національної безпеки Білого дому, який відповідає за Близький Схід та Північну Африку, Бретт Макгурк – у Саудівській Аравії.

Як заявили виданню джерела, дискусії сконцентровані на тому, щоб умовити Іран або не відповідати на цю атаку, в якій він звинувачує Ізраїль, або обмежитися символічними діями.

«Усі чинять тиск на Тегеран для того, щоб він не відповідав і стримався», – розповів виданню західний дипломат, залучений до переговорного процесу.

Читати ще: За Тель-Авів: Ізраїль вперше атакував об’єкти хуситів у Ємені

Нагадаємо, днями один із лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий під час обстрілу його резиденції у столиці Ірану вранці 31 липня. Аналітики іранського державного телебачення відразу звинуватили у нападі Ізраїль. Сам Ізраїль поки не коментував інформацію.

Напередодні ввечері Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по столиці Лівану Бейруту. Там вбили Фуада Шукра – одного з найбільш впливових командирів «Хезболли» і керівника стратегічного формування руху. У ЦАХАЛ його назвали відповідальним за загибель дітей і підлітків унаслідок удару по Голанських висотах, а також «за вбивство ізраїльських та іноземних громадян протягом багатьох років».

Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї анонсував відповідь Ізраїлю за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Пізніше ЗМІ повідомляли, що Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus