USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.53

ЄС готує нафтове ембарго Росії: це стане найпотужнішою санкцією в історії

21 Березня 2022 09:16
Країни Європейського Союзу обговорюють запровадження нафтового ембарго щодо Росії. Це позбавить країну-агресора левової частки експорту, однак створить проблеми з енергоресурсами і для Європи.

На такому рішенні наполягає низка країн, зокрема Литва, Естонія, Латвія. Війну проти України вже запровадженими санкціями зупинити не вдається, тому доводиться йти на кардинальніші заходи, повідомляє OBOZREVATEL.

Для обговорень за кілька днів також прибуде і президент США Джо Байден.

«Ми працюємо над п'ятим раундом санкцій і пропонуємо багато нових імен», – сказав високопоставлений дипломат ЄС на умовах анонімності.

Читати ще: Три з чотирьох найбільших нафтосервісних компаній світу заявили про згортання роботи у Росії

Уряди ЄС візьмуть участь у обговоренні між міністрами закордонних справ 21 березня, перш ніж Байден прибуде до Брюсселя 24 березня на зустрічі на найвищому рівні з 30 союзниками НАТО, а також з ЄС та у форматі Великої сімки (G7), включаючи Японію.

«Кремль досі не змінив курсу щодо України через чотири раунди санкцій ЄС, введених за останні три тижні, зокрема стосовно 685 росіян і білорусів, а також щодо російських фінансів та торгівлі», – йдеться у публікації.

Зазначимо, через напад Росії на Україну під персональними санкціями США, Великобританії, Канади, Австралії, Японії та ЄС опинилися вже понад 300 компаній та 900 громадян країни-агресора. Найпопулярніший вид обмежень – блокування активів і фізичних, і юридичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 21 Березня 2022 10:42
а ще довбанути по нафтогазових родовищах парашидла, то ж"па буде повна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus