USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Єдиній в Україні горилі виповнилося 50 років

8 Серпня 2024 23:18
Єдина в Україні горила на прізвисько Тоні 8 серпня святкує свій день народження.

Про це повідомляє пресслужба Київського зоопарку.

Як повідомляється, на честь 50-річного ювілею горилі влаштовують іменинний пікнік.

«Пікнік на честь свята триватиме чотири дні поспіль, на улюбленій зеленій фазенді, що на Острові звірів», – повідомили у зоопарку.

Подивитися, як Тоні ласує смаколиками, можна щодня, з 8 до 11 серпня, о 10:30.

Київський зоопарк поділився серією фотографій, на яких зображений настрій горили Тоні в його день народження. Видно, що горила перебуває у відмінній фізичній формі, насолоджуючись різноманітними ласощами, включаючи кавун, помідори і банани.
Читати ще: Слон на заспокійливому та лемур Байрактар: як живе зоопарк Києва під час війни

Працівники зоопарку висловлюють впевненість, що Тоні буде ще довго радувати відвідувачів.

Горила Тоні, який народився 8 серпня 1974 року в Нюрнберзькому зоопарку у батьків Фріца і Дельфі, протягом усього свого життя потрапляв у заголовки газет завдяки своїй дивовижній подорожі різними зоопарками. За останні два десятиліття Тоні жив у різних містах, зокрема в Нюрнберзі, Ганновері та Саарбрюкені. У 1999 році рішенням Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA) Тоні був переведений до Київського зоопарку, де приєднався до самки горили, на ім'я Дора.

29 вересня у 25-річному віці він потрапив до Києва. Але всі спроби об'єднати Тоні і Дору були марними, вони постійно конфліктували й фахівці зоопарку були вимушені тримати їх у різних вольєрах.

У 2014 році Тоні пережив значні зміни в умовах свого життя. Вперше за багато років він переїхав з тісної клітки до світлого і затишного вольєра, побудованого з дерева і скла. Зараз Тоні проживає у просторих апартаментах площею 200 квадратних метрів з великим зеленим подвір'ям, що охоплює приблизно 500 квадратних метрів.

Тоні визнає лише жінок серед своїх доглядальниць як членів сім'ї. Він спілкується з ними переважно за допомогою жестів і дозволяє їм себе обслуговувати. Крім того, Тоні віддає перевагу блондинкам, і взагалі не допускає наближення співробітників-чоловіків.

До слова, раніше вага Тоні була 230 кілограмів, а після того, як у нього з'явився літній вольєр, він схуднув на 50 кілограмів – наразі він важить 180 кілограмів.

У середньому горили живуть від 30 до 45 років. Тому Тоні є довгожителем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus