USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Єдиній в Україні горилі провели комплексне обстеження під наркозом. Фото

20 Лютого 2021 11:42
Мешканець Київського зоопарку, єдина горила в Україні самець Тоні пройшов комплексне обстеження через погіршення здоров’я в січні. Критичних патологій у мавпи не знайшли.

Про те, як пройшла відповідальна процедура, розповіла пресслужба зоопарку в Фейсбуці.

«Минулого місяця у Тоні було серйозне загострення хронічної хвороби шлунково-кишкового тракту. Ситуація ускладнювалась віком горили. Адже 46 з половиною років це вже дуже глибока старість для горил. Перші тижні ветеринари Київського зоопарку робили все, аби настало полегшення. Потім Тоні стабілізували і підготували до серйозного обстеження. Для цього наші давні колеги з Інституту ветеринарії дикої природи та зоопарків ім. Лейбніца підготували план дій і узгодили його з кураторами Племінної книги по горилах та фахівцями з людиноподібних мавп Європейської Асоціації зоопарків та акваріумів. Керувати процесом приїхав лікар ветеринарної медицини Інституту ім. Лейбніца Марк Голькель, який вже робив ветеринарний огляд Тоні кілька років тому.

Разом з фахівцями Київського зоопарку та досвідченими українськими ветеринарами Тоні зробили рентгени, ультразвукове дослідження, ендоскопію, гастроскопію, колоноскопію, перевірили стан суглобів, взяли величезну кількість проб для аналізів. Процес робили дуже м’яко і працювали швидко.

Тоні добре переніс наркоз і навіть здається, з розумінням поставився до процесу. Не ображався і одразу почав вимагати обід, як прокинувся. Тепер відбувається аналіз отриманих результатів. Та можемо зробити попередні висновки.

Ми не виявили жодних видимих критичних змін та діагнозів, які поставили б життя Тоні під загрозу. В той же час обстеження показало багато вікових змін і хроніки, які можуть ускладнитись в будь-який час і призвести до появи больових відчуттів.

Вік не зупинити, але можна сповільнити його вплив. Ветеринари розроблять окрему програму профілактики та підтримки, враховуючи нові дані обстежень. Аби Тоні прожив ті роки, що йому відведено природою, з високою якістю життя», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Лютого 2021 14:13
Бідний Тоні - без пари живе в зоопарку, хіба можна так знущатися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus