USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

єЧерга: слотування для автобусів працює вже на 16 пунктах пропуску

Сьогодні 06:14
Завдяки запуску сервісу слотування в єЧерзі на 16 пунктах пропуску 70% автобусів вдається перетнути кордон без черг.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Слотування у системі єЧерга для перетину кордону вже доступне на 16 пунктах пропуску. Це можливість бронювати час перетину кордону як для регулярних, так і нерегулярних автобусних перевізників. Завдяки цій можливості вже 70% автобусів заїжджають на пункт пропуску без потреби очікувати у фізичній черзі відповідно до попереднього онлайнзапису», – йдеться в повідомленні.

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача, також завдяки впорядкуванню руху перед пунктом пропуску вдалося зменшити час, який автобус з пасажирами проводить безпосередньо у пункті пропуску.

Читати ще: Новий пункт пропуску, оновлення наявних, розширення системи єЧерга: Шмигаль розповів про модернізацію прикордоння

«Середній час проходження контрольних процедур на українському боці кордону становить близько 80 хвилин. Разом з тим, ми бачимо, над чим ще треба працювати та де варто оптимізувати процедури», – додав він.

Сьогодні опція слотування доступна на всьому українсько-румунському кордоні, 10 пунктах пропуску з Молдовою та найбільшому пункті пропуску з Польщею «Ягодин – Дорогуськ». Ще на 12 пунктах пропуску єЧерга працює без слотування, за принципом «живої черги» лише з потребою реєстрації в системі. Це потрібно для аналізу навантаження на кордон, щоб згодом масштабувати опцію слотування і на ці пункти пропуску.

Станом на липень послугою онлайн-реєстрації у системі єЧерга для перетину кордону з серпня минулого року скористалися вже 100 тис. автобусів.

Проект «єЧерга» для перетину кордону запустили в грудні 2022 року. У травні 2023 року система запрацювала на 16 пунктах пропуску на західному кордоні. Поки проєкт працює лише для запису вантажівок, але влітку до нього планують додати легкові автомобілі й пасажирські автобуси.

Як ми писали, із 1 червня 2023 року в пунктах пропуску на державному кордоні України та Румунії запровадили пілотний проєкт з тестування Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus