USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.32 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Є загроза перекидання ДРГ з Білорусі на територію Волині, – МВС

7 Червня 2022 15:50
З території Білорусі можуть перекинути на Волинь диверсійно-розвідувальні групи. Так окупанти хочуть відволікти та відтягнути українські війська.

Про це написав радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу Президента Віктор Андрусів у своєму телеграмі. Він наголошує, що така загроза існує. Тому усім мешканцям потрібно бути пильними.

Упродовж останніх тижнів у Міністерстві внутрішніх справ не зауважували активності диверсійно-розвідувальних груп. Однак зараз є інформація про таку загрозу з Білорусі. Вони можуть увійти на територію Волинської області.

У такий спосіб противник хоче відтягнути частину українських військ, щоб їх не залучили на більш напружених напрямках – на Сході або Півдні.

Читати ще: Путін може дотиснути Лукашенка. Чи загрожує Україні напад Білорусі на Волинському напрямку

«За останні тижні ми не помічали активності диверсійно-розвідувальних груп. Однак спостерігаємо такі наміри з території Білорусі. Є загроза того, що ці групи будуть перекидатися саме звідти на територію Волинської області», – зазначив Віктор Андрусів.

Радник міністра МВС пояснив, чому окупанти можуть обрати саме Волинську область. Адже на звільнених територіях значно важко непомітно перекинути ДРГ: там багато блокпостів, поліції та й громадяни стали значно уважнішими після пережитої окупації.

Як повідомляли, у РБ планують збільшити чисельність армії до 80 тисяч. Нові підрозділи будуть укомплектовані за рахунок техніки і озброєння, які знаходяться на зберіганні.

Лукашенка лякає зараз тільки відсторонення від влади, тому він шукає консенсус з суспільством, народним ополченням, мовляв, «якщо ви мене захистите, я гарантую, що ми не вступимо у війну з Україною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 7 Червня 2022 17:23
Дуже змістовно. Дякуємо автору. Тільки сіє паніку серед як місцевих так і приїзджих людей. Повіяло гів..ом, ой вибачте політикою від політика, доктора політичних наук пана В. Андрусіва. Коли вже наведуть лад з тими всіма писаками та віщунами!!!
456 Показати IP 7 Червня 2022 23:40
Я не розумію нашої ВР, прийміть закон про володіння зброї, навіть, тимчасово, на час війни, офіційно видайте її ( а не так роздавали в Києві) і тепер не в нас, а в них буде стояти під кордоном 200 тисяч озброєних людей.
Лучанин до 456 Показати IP 8 Червня 2022 11:09
200 тис озброєних людей проти танків, авіації та іскандерів те саме, що з мечем на вогнепальну зброю йти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus