USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Є однією з найбільш аварійних: як ремонтують тепломережу на Даньшина у Луцьку

1 Серпня 2023 16:22
Сьогодні Луцький міський голова Ігор Поліщук проінспектував підготовку міської системи теплопостачання до роботи в опалювальний період. Він оглянув хід робіт із заміни чотиритрубної розподільчої мережі на вулиці Даньшина, 1.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

За словами міського голови, враховуючи досвід минулого опалювального сезону в умовах воєнного стану, відповідні служби чітко розуміють свою зону відповідальності. Тому аварійні ділянки, які найчастіше створюють людям проблеми і через ремонт яких може зникнути опалення в будинках, намагаються ремонтувати завчасно.
«На вулиці Даньшина, 1 відбувається заміна розподільчої тепломережі, яка експлуатується з 1988 року і є однією з найбільш аварійних. Загальна протяжність – 370 метрів. Труби міняємо на попередньо ізольовані, які значно зменшують рівень тепловтрат. Нові труби довговічні і надійні. В подальшому їх ремонтуватимуть через 30-40 років. Таким чином підвищуємо надійність системи теплопостачання і зменшуємо фінансове навантаження і на людей, і на ДКП «Луцьктепло» за рахунок того, що значно зменшуємо тепловтрати», - повідомив Ігор Поліщук.

Читати ще: У Луцьку відновила роботу найбільша котельня міста
Міський голова зауважив, що загалом в Луцьку цього року вже замінено понад 3 км 400 метрів тепломереж на попередньо ізольовані труби. Таким чином місто готується до опалювального сезону, який може бути не менш складним, ніж минулого року. «Наше завдання – зробити так, щоб пуск опалювального сезону відбувся якомога більш плавно, щоб люди не відчували тих незручностей, коли через проблеми на теплотрасах у їхніх квартирах тиждень, два, три немає опалення», – підкреслив Ігор Поліщук.
Як повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, заміна розподільчої тепломережі на вулиці Даньшина, 1 є завершальним етапом виконання інвестиційної програми підприємства: «Цього року ми інвестуємо 16 млн грн, і власне, тут, на Даньшина, 1, наша програма добігає кінця. Також завершуємо роботи на проспекті Відродження. На вулицях Загородній, Декабристів, Захарова, Рівненській роботи виконані повністю. За цими адресами прокладено попередньо ізольовані труби, які частково закуплено коштом підприємства, а частково – надано в рамках проєкту енергетичної безпеки USAID».
Заміна ділянки розподільчої тепломережі на вулиці Даньшина, 1 дасть змогу підвищити надійність постачання тепла до 7 будинків і гарячої води до 3 житлових будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus