USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Йду з того світу»: 70-річний чоловік із трьома коровами і собакою пішки мандрував з Донеччини

31 Травня 2024 22:26
На Харківщині зоозахисники евакуювали чоловіка, який разом з трьома коровами і собакою пішки йшов з села Торське Донецької області.

70-річний Володимир намагався самостійно дійти з Донеччини до Полтавщини і вже подолав майже 60 км, але неподалік від Ізюма його помітила військовослужбовиця. Захисниця звернулася по допомогу до благодійного фонду «Землячки» та зоорятівників, які розпочали евакуацію, повідомили УП. Життя в організації UAnimals.

«Коли мене питають, звідкіля йду, то я відповідаю: «З того світу». Від нашого села залишилось мало… Росія розкидала стільки «пелюсток», що їх не зібрати і за 10 років. Якщо наступиш – скалічить тебе. А худобі ж ти нічого не скажеш… Коли до нас звернулася дівчина і запропонувала допомогу, ми трошки подумали і вирішили, що буде набагато краще, якщо нас волонтери доставлять у Полтавську область», – розповів Володимир.

Не міг кинути корів: історія «подорожі» 70-річного чоловіка

Володимир жив у селі Торське Лиманського району, але мусив полишити дім. За його словами, російські позиції пролягали за три кілометри від його будинку, а в останній тиждень окупанти дуже сильно обстрілювали село.

Читати ще: Пішки 10 кілометрів: 98-річна українка сама вийшла з окупованої частини села

«Коли я виходив, в останній день були сильні прильоти. Почалися десь з 10 вечора і до першої ночі не припинялися ні на хвилину. Коли було влучання в сусідський дім, ми швиденько схопили те, що можна було, я забрав три корови і щеня. І о другій ночі ми рушили на західний напрямок. Коли вийшли в сусіднє село, було видно зарево на тому місці, де була моя хата», – пригадує чоловік.
Чоловік взяв із собою лише найважливіше – трьох корів на клички Муха, Зойка і Мала, а також цуценя Жорика. Він майже дійшов до Ізюма, коли його помітила військова.

«Одна із захисниць, яка зараз служить в Харківській області, сказала, що повз їхні позиції пройшов дідусь з трьома коровами. Вони його спинили, розпитали, а він сказав, що в Торському уже зовсім небезпечно. Він не зміг кинути корів і не знав, як їх перевезти, тому вирішив йти з ними пішки. Військовослужбовиця набрала «Землячок», а вони звернулися до нас. Я одразу підключила наш відділ прямої допомоги, який опікується евакуаціями», – розповідає комунікаційниця UAnimals Людмила Смоляр.

Читати ще: Врятувати Маню: як військові та волонтери евакуювали з зони бойових дій на Волинь корову

З допомогою військових волонтерам вдалося розшукати Володимира і переконати його дочекатися автівки. Спочатку зоозахисники евакуювали двох корів, а потім повернулися по Володимира і решту його тварин.

Фонд «Землячки» знайшов будинок на Полтавщині для Володимира і його великого господарства – евакуаційна команда вже привезла чоловіка туди.

Також після допису UAnimals із зоозахисниками зв’язався хлопець, який представився онуком Володимира. Невдовзі вони сконтактують онука з дідусем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus