USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Японські вчені створили синтетичні імунні клітини для лікування ковіду

Сьогодні 06:44
Японські дослідники створили штучні імунні клітини з використанням ембріональних стовбурових клітин людини для лікування COVID-19 та нових коронавірусних інфекцій.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Дослідницька група з фахівців кількох провідних японських університетів створила штучні цитотоксичні Т-клітини, відомі як «Т-клітини-вбивці», які атакують заражені вірусом клітини людського організму. Ці синтетичні імунні клітини розроблені такими, щоб знизити ризик їх відторгнення пацієнтами із генами з «сенсорними» функціями, що виявляють білки, притаманні новому коронавірусу.

Науковці розповіли, що коли їх клітини культивували з клітинами, зараженими новим коронавірусом, близько 90% останнього через 12 годин ставали мертвими.

Команда дослідників подала заявку на патент на винайдений ними спосіб лікування коронавірусних інфекцій.

Читати ще: На Волині більшає хворих на COVID-19. Новий штам поширюється швидше й уникає імунної відповіді

Далі науковці планують провести тести на мишах, аби визначити безпечність лікування, й орієнтовно за три роки розпочати клінічні випробування на пацієнтах.

Розробники штучних Т-клітин сподіваються, що нове лікування буде ефективним для пацієнтів з ослабленим імунітетом, оскільки їхні клітини безпосередньо атакують лише інфіковані клітини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus