USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Японські вчені розкрили таємницю стародавньої мумії русалки з XIX століття

12 Лютого 2023 00:54
Дослідники з Університету науки і мистецтв Курасікі в Японії розкрили таємницю маленької мумії русалки, відомої, що зберігалася в храмі Ендзуін в Асакуті. Результати дослідження показали, що, на відміну від інших подібних зразків, верхня частина опудала була зроблена не з висушеної мавпячої плоті, а з паперу, тканини та бавовни.

Про це повідомляє 24Техно з посиланням на KUSA.

Незвична мумія русалки

Нижня частина опудала була зроблена з риб’ячого хвоста. Радіовуглецевий аналіз показав, що мумія була створена наприкінці 19 століття.

Русалки, відомі під місцевою назвою «нінґьо», є частиною японського фольклору з 10 століття. В описах цих істот часто фігурує людська голова та риб’ячий хвіст. Вважалося, що їхнє м’ясо та кістки мають цілющі властивості. Не дивно, що невдовзі після того, як ці історії почали циркулювати в Японії, з’явилися майстри, які виготовляли підроблені опудала русалок і продавали їх за великі гроші.

Як виготовляли опудала русалок

Для створення цих артефактів до хвоста великої риби пришивали голову і передню частину молодої мавпи, після чого всю фігуру висушували, створюючи мумію. У період Едо статуетки русалок і техніки їх виготовлення стали дуже популярними і навіть отримали визнання як витвори мистецтва.

Знахідка дослідників з Університету Курасікі відрізняється тим, що для верхньої частини опудала використали папір, тканину й бавовну, що є доволі незвичним. Водночас саме опудало виглядає доволі реалістично, як і задумували творці фейку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus