USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Японська IT-компанія «найняла» котів: вони покращують ефективність і емоційний стан працівників

9 Вересня 2024 23:42
У японській столиці Токіо IT-компанія Qnote «найняла» 11 співробітників-котів. До їхніх обовʼязків входить бути милими, нявкати, муркотіти, дрімати біля вікна та допомагати (або заважати) своїм людським колегам у робочий час. Крім того, вони відповідають за звʼязки з громадськістю, покращуючи імідж компанії в соцмережах.

Про це повідомили South China Morning Post та Mainichi Shimbun, передає Бабель.

Першу «штатну» кішку Футабу компанія завела ще у 2004 році. Перед тим вона жила в суші-ресторані. Відтоді компанія завела ще 11 котів. Один з них помер у 2022 році, а Футаба померла наприкінці серпня цього року у віці 20 років і 3 місяці. На її честь влаштували прощальну вечірку.
Читати ще: Коти сумують після смерті інших тварин, навіть собак, – вчені

Тепер в офісі компанії у Токіо, окрім 32 людей, працюють ще 10 котячих «співробітників», і більшість із них – повний робочий день. Кожному з них Qnote навіть призначив посади, як-от «головний клерк», «менеджер», «аудитор».
Шість котячих «співробітників» компанії – потомство Футаби та її «колеги». Також в офісі «працює» колишній бродячий кіт – один із людських працівників Qnote врятував його в дорожньо-транспортній пригоді. Ще одного забрали з котячого кафе.
Читати ще: Трійця єнотів, дикобраз, чорнобурки: Луцький зоопарк показав пернатих та чотирилапих переселенців. Фоторепортаж

Qnote спеціалізується на розробці вебсайтів і застосунків. Однією з найважливіших вимог до кандидатів у працівники компанія вважає любов до котів. У Qnote впевнені, що коти допомогли людським працівникам «налагодити зв’язок» між собою, покращити емоційний стан і підвищити ефективність роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus