USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Японію затоплює найпотужніший тайфун: влада готується до найгіршого

19 Вересня 2022 08:50
У Японії тайфун Нанмадол приніс на захід країни сильні дощі та вітри. Влада попереджає про повені та зсуви. За останніми даними, стихія вбила одну людину.

Про це інформує ТСН з посиланням на Reuters.

Японське метеорологічне агентство повідомило, що протягом наступних 24 годин очікують до 400 міліметрів опадів у регіоні Токай в центральній частині Японії, промисловому центрі країни.

Залізничний оператор, що обслуговує великий західний острів Японії Кюсю, Kyushu Railway Co заявив, що припинив роботу на весь понеділок. Japan Airline Co Ltd і ANA Holdings скасували близько 800 рейсів за добу.

Близько 340 тисяч домогосподарств, більшість з яких на Кюсю, були знеструмлені станом на ранній ранок понеділка, 19 вересня.

Швидкість поривів вітру у зоні тайфуну досягає 234 кілометри на годину. За оцінкою метеорологічної служби Японії, менш ніж за добу в деяких місцях випаде або вже випало близько 500 мм опадів. У Лондоні, наприклад, 600-700 мм випадає в середньому протягом року.

Тайфун рухається через Кюсю на північ, у бік центральної Японії, і, за розрахунками вчених, найближчим часом дійде і до регіону Токіо, зберігши при цьому значну частину своєї могутності.

Нанмадол – це вже 14-й тайфун у Тихому океані цього сезону, він найпотужніший з тих, що досягали Японії. Представник метеорологічної служби Японії сказав, що він може виявитися більш руйнівним, ніж тайфун Джебі, який 2018 року вбив у Японії 14 людей і ще сімох – на Тайвані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus