USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Японія передасть Україні «ґрунтову броню» для захисту енергетики

12 Лютого 2024 22:30
Україна одержить від Японії 1800 габіонів для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури в різних областях України. Зокрема, вже 320 з них доставлені.

Про це повідомляє Міненерго України.

«Ви щоденно захищаєте важливі об’єкти та продовжуєте працювати попри удари Росії. Я радий бачити, що перші габіони, які в Японії ми називаємо «ґрунтова броня», уже прибули до вас. Ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами самооборони. Позиція Японії щодо підтримки вашої країни не похитнеться, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її народ до перемоги і надалі», – наголосив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що раніше Україна від Японії отримала автотрансформатори, газові турбіни та допомогу в захисних спорудах.

Читати ще: Японія виділила Україні майже $40 млн на системи виявлення дронів

Японія також є партнером України у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є енергетична, радіаційна та ядерна безпека.

Габіони будуть розповсюджені по всіх лінійно-виробничих управліннях Оператора ГТС України. Особливо важливими вони будуть у прифронтових регіонах.

Решту габіонів Оператор ГТС одержить найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлюватися зараз же після прибуття на об’єкти для посилення захисту від можливих ворожих атак.

Читати ще: Японія передає Україні два трансформатори та 24 крани для розмінування
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus