USD 41.20 41.55
  • USD 41.20 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Японія передасть Україні машини для розмінування

11 Липня 2024 08:43
Влада Японії ухвалила рішення передати чотири машини для розмінування для Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ Японії.

«Знешкодження мін і боєприпасів, що не розірвалися, не тільки необхідне для забезпечення безпеки мешканців, а й є передумовою для відновлення та реконструкції, що є необхідним для відновлення засобів для існування, сільського господарства та промисловості», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що українські рятувальники перед постачанням обладнання пройдуть навчання.

«Великі машини для розмінування все ще виробляються, і їхнє подальше надання заплановано на кінець цього року. Тому ми продовжимо надавати персоналу ДСНС навчання з експлуатації та обслуговування великих машин для розмінування, тим самим сприяючи розвитку потенціалу ДСНС з експлуатації обладнання», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Аргентина вирішила передати Україні військову допомогу

Водночас у МЗС заявили, що Японія продовжуватиме надавати підтримку і допомогу народу України, який стикається з труднощами, у співпраці з міжнародною спільнотою, включно з членами «Великої сімки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus