USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Японія передасть Україні генератори та ліхтарі на сонячних батареях

22 Листопада 2022 22:39
Уряд Японії передасть Україні генератори та ліхтарі на сонячних батареях. Загальна сума допомоги становить понад $2,5 млн.

Про це 22 листопада повідомила пресслужба міністерства закордонних справ Японії, передає ТСН.

«Масштабне відключення електроенергії в різних регіонах України спричинене руйнуванням значної частини об'єктів енергетичної інфраструктури внаслідок атак з боку Росії. Тоді як зима в Україні стає холоднішою, а дні – коротшими, ця допомога має важливе значення як підтримка у підготовці до зими для тих, хто не може користуватися опалювальними установками та освітлювальним обладнанням через відключення електроенергії», – кажуть у японському уряді.

Зазначають, що Токіо реалізовуватиме свою допомогу через Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Японія наголошує, що у співпраці з міжнародним співтовариством, включаючи членів G7, продовжить підтримувати народ України, який стикається з труднощами.

Читати ще: Іспанія передасть Україні генератори для лікарень і машини швидкої допомоги

Раніше японський уряд заявляв, що передасть Україні обігрівачі та системи опалення для захисту від холодів, а також поділиться унікальним досвідом. Зокрема прем'єрміністр Японії Фуміо Кісіда обіцяв передати українцям опалювальне обладнання та інші засоби захисту від холоду, оскільки війна з Росією наближається до зими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus