USD 40.90 41.32
  • USD 40.90 41.32
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Японія хоче відкрити перший в Азії офіс НАТО через війну Росії

10 Травня 2023 12:06
Японія веде переговори щодо відкриття офісу звʼязків з НАТО – першого такого в Азії.

Про це в інтервʼю CNN розповів японський міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі, пише Лівий берег.

«Ми вже ведемо перемовини, але поки що деталі не фіналізовані», – сказав він.

Міністр зазначив, що російське вторгнення в Україну робить світ менш стабільним. Він додав, що повномасштабна війна мала наслідки далеко за межами Європи, і через це Японія була змушена переглянути регіональну безпеку.

«Причина, чому ми це обговорюємо, полягає в тому, що після агресії Росії проти України світ більш нестабільний. Те, що відбувається у Східній Європі, не обмежується питанням у Східній Європі, і це безпосередньо впливає на ситуацію тут, у Тихому океані. Ось чому співпраця між нами у Східній Азії та НАТО стає... дедалі важливішою», – заявив голова МЗС Японії.

Відкриття офісу НАТО в Японії мало би величезні наслідки, оскільки війна в Україні та поглиблення розбіжностей в Азії привели до того, що такі країни, як Японія та Південна Корея, наблизилися до своїх західних партнерів і виступили єдиним фронтом проти ймовірних загроз у регіоні, як КНДР та Китай.

У США вважають, що російське вторгнення в Україну спонукало Пекін задуматися над нападом на Тайвань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus