USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Які професії стануть затребуваними після війни

14 Квітня 2022 03:44
Скоро уже літо, а тому багато випускників, попри війну і невпевненість у завтрашньому дні, все одно замислюються над тим, яку професію обрати.

Які професії будуть популярними після війни – з'ясовував ТСН.ua.

Після закінчення війни найбільший попит, на думку експертів, буде на фахівців з відбудови нашої країни, української економіки, а також на військових, психологів та лікарів.

Для того, щоб відбудувати зруйновану інфраструктуру України, житлові будинки, дороги, комунікації, найбільше потрібні будуть різноманітні спеціалісти в будівельній сфері – будівельники, проектувальники, архітектори, дизайнери.

Вже зараз гостро потрібні такі робітничі спеціальності в будівництві, як зварювальники, столяри, муляри, маляри, слюсарі, електрики, облицювальники. На сьогодні, наприклад, лідерами за рівнем запропонованої заробітної плати стали муляри та штукатури (30-35 тис. грн заробітної плати). Надалі попит на спеціалістів в будівельній сфері зростатиме. Будівельники та архітектори змінять підхід до будівництва, до матеріалів та технологій. Скоріш за все, будинки будуватимуть з облаштованими бомбосховищами та аварійними сходами.

Інженери будуть потрібні не лише у сфері будівництва та машинобудування. Після війни розвиватиметься оборонно-промисловий комплекс, тому потрібні будуть інженери для цієї галузі в першу чергу.

У березні найбільше вакансій було для водіїв, особливо потрібні були далекобійники. Після війни попит на професії, пов'язані з логістикою,зростатиме. Потрібні будуть водії, логісти, оператори перевезень тощо.

Для забезпечення енергетичної безпеки та незалежності України після війни потрібні будуть спеціалісти у сфері енергетики – фахівці з альтернативної енергетики, розвитку енергетичної інфраструктури тощо.

Без професійних військових не може бути потужної армії. Тому потреба в професійних військових, офіцерському складі насамперед, буде зростати. Для захисту правопорядку у післявоєнний період потрібні будуть також правоохоронці та працівники поліції.

Залишаться популярними на ринку праці професії менеджера з продажу, маркетолога, і в першу чергу зі знанням будівельної сфери, логістики, енергетики. ІТ-сфера в Україні продовжить розвиватися і вимагатиме все більше програмістів у сфері безпеки та практично у всіх інших галузях економіки країни.

Попит на професії, пов'язані як з психічним, так і з фізичним відновленням людей, також зростатиме. Робота психологів, військових психологів, психотерапевтів як під час війни, так і після її закінчення буде дуже важливою для мирних громадян та військових. І звичайно, фах медика буде не менш престижним, ніж військового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
архітектор Показати IP 14 Квітня 2022 08:01
Так тільки це буде на Сході України а не на поліському хуторі Луцьк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus