USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Які послуги може безкоштовно отримати травмована людина: в НСЗУ назвали список

9 Січня 2022 07:29
У Національній службі здоров’я України розповіли про послуги, які може безкоштовно отримати травмована людина.

Про це повідомила директор департаменту комунікації НСЗУ Лілія Гудзь в опублікованому на Facebook-сторінці Нацслужби відео, передає УНІАН.

Вона нагадала, що для отримання екстреної медичної допомоги не потрібне направлення сімейного лікаря, а також не має значення місце фактичного проживання та реєстрації людини або наявність у неї декларації з лікарем.

Гудзь наголосила, що незалежно від того, потребує людина госпіталізації чи ні, «швидка» має доставити її до травмпункту у медичному закладі, який уклав договір з НСЗУ, а відтак медичні послуги будуть безкоштовними.

Йдеться, зокрема, про огляд та консультацію лікаря, безоплатну діагностику (рентгенологічні, ендоскопічні, ультразвукові та функціональні дослідження), а також виконання лікарями-спеціалістами (хірург, ортопед, травматолог) лікувальних процедур або хірургічних втручань.

Подальші медичні послуги пацієнт отримуватиме вже за направленням сімейного лікаря.

«Якщо людина з травмою потребує госпіталізації, то її перебування та харчування є безоплатним», – підкреслила вона.

За словами Гудзь, у лікарні, яка уклала контракт з НСЗУ за пакетами «стаціонарна допомога дорослим та дітям без хірургічних втручань» або «хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах», пацієнт безкоштовно може отримати такі послуги: інструментальні та лабораторні обстеження, медичну допомогу для полегшення, зняття чи усунення симптомів і проявів травми, знеболення та медикаментозну терапію, хірургічні операції з анестезією, післяопераційний моніторинг, знеболення і подальшу медикаментозну терапію, а також цілодобовий лікарський і медсестринський догляд та реабілітацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правильно Показати IP 9 Січня 2022 12:33
Вчасно стаття, з таким прибиранням снігу, поради знадобляться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus