USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Які документи необхідні для вступу тим абітурієнтам, які відмовились від ID-карток

13 Березня 2021 18:20
Українцям, які відмовились отримувати паспорт у формі ID-картки, для вступу у навчальні заклади у 2021 році потрібно особисто подати три документи, серед яких – свідоцтво про народження.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МОН.

«Для вступу у 2021 році громадяни, які відмовились отримувати паспорт у формі ID-картки, подають особисто: свідоцтво про народження; лист територіального підрозділу Державної міграційної служби з інформацією про належність особи до громадянства України; заяву на ім’я керівника закладу освіти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що МОН направило лист-роз’яснення керівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти з інформацією щодо вступу до закладів освіти у 2021 році осіб, які є громадянами України, але через свої релігійні переконання відмовляються від отримання паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки та проходять судову процедуру для отримання паспорта громадянина України у формі книжечки, 11 березня.

Зазначається, що з метою врегулювання питання вступу такої категорії дітей до закладів фахової передвищої та закладів вищої освіти між МОН та ДМСУ було досягнуто згоди щодо можливості прийому у таких осіб свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу ДМС з інформацією про належність особи до громадянства України, що надається особі у відповідь на її звернення.

Раніше віцепрем’єр-міністр–міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри разом з МОН, МОЗ, МВС та МЗС створюють єдину електронну платформу для вступу іноземних студентів в українські університети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus