USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Які автошляхи Волині планують відремонтувати уже цього року

24 Березня 2021 16:21
Станом на сьогодні набула чинності постанова Кабінету Міністрів, згідно із якою затвердили перелік об’єктів для ремонту на території країни. Зокрема, цього року на Волині планують відремонтувати деякі автошляхи міжнародного та регіонального значення.

Про це 24 березня під час брифінгу щодо важливих питань розвитку Волині та протидії COVID-19 повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

Він нагадав, що другий рік поспіль в Україні триває програма з відновлення доріг та автомобільних мереж України «Велике будівництво».

«На сьогодні вийшла постанова Кабінету Міністрів, згідно із якою затвердили перелік об’єктів для ремонту на території всієї України, у тому числі і на Волині. Згідно із цією постановою для області виділили понад 678 мільйонів гривень, які дають можливість починати будівництво і проводити тендерні процедури для того, щоб наступні постанови можна було успішно реалізувати», – зазначив посадовець.

З його слів, станом на сьогодні, розпочинаються ремонтні роботи доріг між Ковелем та Луцьком, що сполучають населені пункти: Колодяжне, Воля-Любитівська, Переспу, Голоби тощо.

Водночас, зі слів посадовця, із бюджету виділили достатню кількість коштів для того, щоб відремонтувати автомошлях М19 сполученням Доманове – Ковель – Луцьк з виходом на Рівненську область вже у 2021 році.

Окрім того, розпочали ремонтувати автомобільну дорогу М07 Київ-Ковель-контрольно-пропускний пункт «Ягодин».

Анатолій Посполітак зазначив, що перед дорожниками Волині поставили непросте завдання – перевести дорогу від Ковеля до Ягодина в першу категорію, що передбачає по дві смуги руху в кожну сторону.

Третій напрямок роботи цього року – це автомобільна дорога Маневицького напрямку Р-14. До капітального ремонту цієї дороги планують приступити вже у квітні цього року.

Продовжуються ремонтні роботи на автошляху Р15 Ковель – Володимир-Волинський – Нововолинськ.

«Від населеного пункту Верба до львівського кордону ремонтні роботи завершили. Цього року є задача з’єднати населений пункт Верба з Ковелем», – зауважив Посполітак.

Як повідомлялося раніше, Служба автомобільних доріг Волинської області підписала угоду щодо ремонту доріг на 2,5 мільярда. На Волині ремонт кілометра дороги у 2020 році подорожчав майже вдвічі. Було витрачено 1,8 млрд грн на дороги державного значення, 663 млн грн на дороги місцевого значення, і 255 млн – на комунальні дороги. Але хоч сума коштів збільшилась, проте кількість кілометрів відремонтованих доріг залишилася на тому ж рівні – за рік відремонтували 402 кілометри.

Нагадаємо, цьогоріч також готуються до ремонту і розширення траси Ковель-Ягодин, яка має бути першої категорії. Попередньо заявлено, що на реконструкцію доріг державного значення на Волині надійде 2,8 мільярда гривень.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 24 Березня 2021 16:45
До Берестечка зробіть, дурдом а не дорога

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus