USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Як ЗСУ можуть використати сповільнений контрнаступ: пояснення ISW

22 Червня 2023 11:06
Уповільнений контрнаступ ЗСУ може проводитися для виснаження сил російських окупантів і підготовки подальших наступальних дій.

Таку думку в свіжому огляді висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє УНІАН.

В огляді повідомляється, що ЗСУ 21 червня провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

В огляді зазначається, що українські війська продовжують наступальні операції на заході Запорізької області як на південь, так і на південний захід від Оріхова.

При цьому, за деякими даними, українські військові дещо сповільнили темп наступальних операцій як на заході Донецької, так і на заході Запорізької областей.

Аналітики ISW нагадали, що прогнозували, що продумана оборона росіян на заході Запорізької області та підготовлені оборонні позиції по всій південній Україні будуть уповільнювати просування українських військ.

Експерти вважають, що повільніший, ніж очікувалося, темп українських контрнаступальних операцій не є характерним для наступального потенціалу. Аналітики припустили, що ЗСУ успішно створюють умови для майбутніх основних зусиль.

На думку аналітиків, нинішні українські операції можуть мати не тільки територіальні цілі.

«Українські сили можуть проводити кілька наступальних операцій на всій лінії бойових дій, щоб поступово відволікати росіян і створювати умови для майбутніх основних зусиль», – висловили думку аналітики.

«Успіх українських контрнаступів не варто оцінювати тільки за щоденними змінами в контролі над місцевістю, оскільки ширші оперативні наміри українських атак уздовж усієї лінії фронту можуть ґрунтуватися на виснаженні російських сил і засобів у рамках підготовки до подальших наступальних дій», – зробили висновок в ISW.

Вже відомо, що нашим військовим вдалося звільнити від окупантів 8 населених пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 22 Червня 2023 14:48
А що,щось сталось ,що така швидкiсть ще й сповiльнилась.хтось нас обманював Чи обманюе.аж страшно подумать невже екстрасенс маляр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus