USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.10 10.30

Як зміняться пенсії та мінімалка в Україні 2025 року: прогноз Кабміну

5 Липня 2024 18:09
В Україні в бюджеті на 2025 рік не планується підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної пенсії та мінімальної зарплати.

Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA.

«Це буде катастрофа», – каже про наслідки такого рішення докторка економічних наук, завідувачка відділу досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень Людмила Черенько.

За два роки повномасштабної війни загальний рівень бідності в Україні зріс у 1,5-1,7 раза.

Однак «глибока бідність» за той самий період збільшилася у понад п’ять разів. Глибока бідність означає, що доходи недостатні для задоволення фізіологічних потреб, оскільки люди змушені обмежувати себе в їжі. Серед тих, хто потрапляє в цю категорію, є і пенсіонери, які проживають на мінімальні виплати.

Читати ще: Кожен третій українець живе в бідності, – Світовий банк

Журналісти обговорили це питання з двома представниками уряду, і обидва підтвердили, що в проєкті бюджету, щонайменше на 2025 рік, не планують підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.

«Ми для вікових груп мінімальну пенсію підвищуємо окремим рішенням уряду. Тому для більшості мінімальна пенсія все одно зростатиме, але що стосується загального рівня мінімальної пенсії та мінімальної зарплати, на жаль, вони будуть заморожені», – пояснили в уряді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зеленим козлам Показати IP 5 Липня 2024 20:16
УЙ*БКИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus