USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Як живеться людям у волинському селі, що зникає

24 Січня 2018 22:54
У селі Клевецьк на Волині немає магазинів, сюди не ходять автобуси, а пошту привозять на велосипеді. Усього там проживає 30 людей.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Місцеві мешканці завжди раді бачити гостей.

Отець Іван (священик із села Ружин, яке знаходиться неподалік) кілька разів на місяць проводить богослужіння у церкві, адже це єдине місце, куди жителі Клевецька можуть прийти в неділю чи у свята.

Зв’язок із світом забезпечує поштарка Валентина, яка тричі на тиждень розвозить газети, пенсії та платіжки. Час від часу до села також навідується фельдшер Світлана, яка запезпечує надання медичної допомоги.

Найбільше місцевим жителям бракує спілкування. Старші мешканці пригадують, коли у селі було 100 осель та 500 мешканців. Все змінилося, коли у сусідньому Люблинці відкрився завод, робітникам якого давали квартири, і вся молодь виїхала туди. А потім в Клевецьку закрили школу, магазин, клуб. До найближчого районного центру цілих 7 кілометрів.

Один раз на тиждень в село приїжджає автомобіль, який привозить всі необхідні продукти.

Проте сільський голова Галина Дишлюк надіється на те, що село почне відновлюватися.

"Ми розширили село Клевецьк на 180 ділянок під забудову. На сьогодні вже 80 ділянок роздано", – розповіла вона.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus