USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Як записатися в електронну чергу на проходження ВЛК: пояснення Міноборони

2 Листопада 2023 21:35
Військовослужбовці можуть записатися на проходження військово-лікарської комісії онлайн. На електронну чергу бійця може поставити начальник медичної служби військової частини.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

«Електронна черга на ВЛК вже доступна для всіх військовослужбовців у військових поліклініках», – написали у Міністерстві оборони.

Для того, щоб поставити військовослужбовця в електронну чергу:

начальник медичної служби має звернутися до закладу охорони здоровʼя, у зоні підпорядкування якого перебуває підрозділ, та отримати від поліклініки інструкцію для подальшої реєстрації;

після цього начальнику медслужби створюють особистий електронний кабінет, через який він зможе записувати військовослужбовців на ВЛК та на прийом до лікаря.

Читати ще: В Україні скоротили термін проходження ВЛК: на медогляд є 4 дні

У Міноборони додають, що на основі записів та проходження військово-лікарської комісії лікарі аналізують дані щодо завантаженості та дефіциту спеціалістів.

У разі потреби, медики шукатимуть додаткових профільних спеціалістів як серед мобілізованих медиків, так і серед цивільних спеціалістів.

«Одна з основних переваг (електронної черги – ред.) – це те, що для військових зникає потреба приїздити до поліклініки на 8 ранку та цілий день чекати на зустріч з лікарем», – зазначають у відомстві.

Читати ще: Зможуть мобілізувати 18-річних чоловіків та військовозобов'язаних жінок: що зміниться з листопада

Протягом останнього місяця майже половина пацієнтів військових поліклінік записалися для проходження ВЛК заздалегідь, кажуть в Міноборони.

За даними міністерства, найактивніше єЧергою користуються у Києві, Одесі, Дніпрі та Вінниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 3 Листопада 2023 07:24
Так казали,що в НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ ЧЕРГ НЕ БУДЕ......
ВІРУС Показати IP 3 Листопада 2023 08:44
А МОЖНА БЕЗ ЧЕРГИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus