USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.40 10.60

«Як їхала на впізнання, світ з-під ніг ішов», – багатодітна вдова загиблого бійця з Волині

28 Лютого 2024 20:43
Волинянка Ольга Печерська – вдова загиблого військовослужбовця Романа Печерського. Разом родина прожила 23 роки. Виховали п'ятеро дітей. А з перших днів повномасштабного вторгнення чоловік пішов служити добровольцем.

Коли Роман загинув, йому було 43, розповіла Суспільному Ольга Печерська. Військовослужбовець поклав життя торік 26 липня в районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.

«Вони з побратимами ціною власного життя пробили дорогу, загинуло дуже багато хлопців. Зробив великий прорив, десять кілометрів там, де ніхто не міг пройти й метра, три місяці вони там стояли», – розповідає жінка.

Читати ще: «Це була його мрія – літати. І зараз моя дитина в небі». Історія волинянки, у якої війна забрала чоловіка й сина

Нині жінка сама виховує чотирьох неповнолітніх дітей: 12-річну Маріанну, 10-річного Михаїла, чотирирічну Анну та майже дворічну Ольгу, яка народилася під час повномасштабного вторгнення. Старша донька вже вийшла заміж та живе на Львівщині.
«Він як приїжджав у відпустку, з нами завжди грався. Мене возив на карабах, мені це в душу влізло і не може відпустити. Він мене на велосипеді навчив кататися, я ще тоді впав і ми змія повітряного запускали», – пригадує тата син Михаїл.

Читати ще: «Постійно розмовляю з ним. Мені здається, що він мене чує», – вдова Героя з Волині

Востаннє чоловік приїжджав додому у відпустку за чотири дні до своєї загибелі, пригадує жінка.
«Він їхав з відпустки 22 липня, а 26-го загинув. Останні місяці казав: тільки пам’ятай, наскільки сильно я тебе люблю, більше за життя – тебе і дітей. Пам'ятаю, як їхала на впізнання, світ з-під ніг ішов. Я і до сьогодні не можу повірити, що його більше ніколи не побачу», – плаче жінка.
Багатодітна родина проживає у селищі Олика на Волині. Ольга Печерська каже: вірить у перемогу та те, що її чоловік загинув недаремно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus