USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Як вивчити англійську мову: 5 перевірених способів*

3 Серпня 2023 23:10
Англійська — одна з найпоширеніших мов світу, і її популярність продовжує зростати. Це і не дивно, бо для понад 400 мільйонів людей вона є рідною, а майже мільярд використовує її як другу або іноземну мову. Англійська визнана провідною у багатьох сферах, зокрема мовою бізнесу, медіа, туризму, науки й освіти, а тому відкриває безліч можливостей для отримання кращої роботи, навчання за кордоном, подорожей і знайомств, споживання контенту в оригіналі тощо. Та й взагалі нею сьогодні подається понад 50% усієї світової інформації. Тож не зволікайте і починайте вчити англійську!





Підкорити англійську: 5 універсальних способів





В інтернеті можна знайти величезну кількість матеріалів і порад, як вивчити англійську мову. Але якщо ви не знаєте, з чого почати і який підхід вибрати, пропонуємо 5 дієвих методів:

1. Оточіть себе англійською. Найкраще вивчати мову через занурення у середовище. І якщо така можливість є не в кожного, то почати виконувати максимальну кількість справ англійською більше, ніж реально. Якщо мова стане частиною життя, швидкий прогрес гарантовано. Любите читати — читайте англійською книжки, статті, журнали. Любите слухати музику — шукайте пісні англомовних виконавців. Любите фільми і серіали — дивіться їх англійською. Любите спілкуватися — є багато безкоштовних онлайн-платформ, де можна комунікувати англійською з людьми з різних куточків планети: Free4Talk, Tandem, HelloTalk. Любите писати — ведіть щоденник або нотатки у телефоні англійською.

2. Групові та індивідуальні заняття. Ефективний спосіб вивчення мови — звернутися по допомогу до професіоналів. Вони колись пройшли цей шлях самостійно, тож тепер знають усі нюанси та особливості, здобули профільну освіту, випробували багато методик і мають досвід. Сьогодні працює багато офлайн- і онлайн-шкіл (наприклад, https://speak-up.com.ua), які пропонують групові та індивідуальні заняття для людей із різним початковим рівнем володіння мовою, різними потребами і фінансовими можливостями. Вам пояснять складні та незрозумілі речі простими словами, допоможуть підтримувати мотивацію і цікаво вивчати те, що вам би хотілося. На групових уроках є можливість практикуватися в читанні й письмі, а також спілкуватися з іншими студентами, поліпшуючи свої аудіальні та розмовні навички.

3. Комплексне вивчення мови. Існує чотири основних навички володіння мовою: читання, писання, говоріння і слухання. Їх варто розвивати одночасно, оскільки вони пов’язані між собою. Не рекомендується тільки читати й писати, адже це не допоможе говорити і сприймати мову на слух. А якщо ви не подолаєте «мовний бар’єр», то не зможете навчитися використовувати отримані знання у житті. Тож, потрібно сумлінно працювати над удосконаленням кожного з цих елементів.

4. Використовувати всі можливі ресурси для навчання. Сучасний світ пропонує безліч інструментів для вивчення англійської мови і поглиблення своїх знань. Тому використовуйте онлайн-курси (як платні, так і безкоштовні), мобільні застосунки (але як допоміжний, а не основний метод), відеоуроки (наприклад, на Youtube), соціальні мережі (Instagram, TikTok), слухайте подкасти, дивіться фільми й серіали в оригіналі тощо.

5. Систематичність занять — ключ до успіху. Про це часто говорять, але мало хто розуміє, що значно краще вивчати англійську мову щодня по 15-30 хвилин, ніж раз на тиждень протягом кількох годин. Щоденна практика дає змогу закріпити нові знання і поліпшити розуміння мови. Проте не робіть одне й те ж. Поєднуйте різні мовні аспекти: якщо вчора вивчили нове правило, то сьогодні почитайте книжку, а завтра подивіться навчальне відео.

«Чарівної пігулки» не існує. Результату можна досягти тільки через регулярне комплексне навчання. Бажаємо успіхів!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кирил Показати IP 27 Лютого 2024 23:09
Дуже інформативна стаття. Дякую. Ще можу від себе порекомендувати сайт для вивчення ангійської мови https://yappicorp.com.ua/.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus